HDP'nin referandum şarkısına mahkemeden yasak

"Hayır Hayır tek bayrağa, Hayır Hayır tek millete, Hayır tek dile Hayır" sözleri içeren HDP'nin referandum şarkısına yasak geldi.

HDP'nin referandum şarkısına mahkemeden yasak
12 Nisan 2017 Çarşamba 11:09

16 Nisan referandumuna 4 gün kala HDP'nin  'Bejin Na' 'Hayır Deyin' isimli şarkısına Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasaklandı. Şarkının anayasaya aykırı olduğu için yasaklandığı bildirildi.  

Mahkeme kararında , şarkıda "Hayır Hayır tek bayrağa, Hayır Hayır tek millete, Hayır tek dile Hayır" sözlerinin geçtiğine dikkat çekti. Kararda "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.'ibaresine aykırı olduğu ve Türk Ceza Kanununun 216. Maddesinde belirtildiği üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununun 'demokratik devlet düzeninin korunması ile ilgili yasaklar' başlıklı 78. maddesi 'Devletin tekliği ilkesinin korunması' başlıklı 80. Maddesi 'Azınlık yaratılmasının önlenmesi' başlıklı 81. Maddesi ve 'Bölgecilik ve ırkçılık yasağı' başlıklı 82. Maddesine muhalefet ettiği değerlendirilerek yasaklanmasına karar verildiği" açıklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.