Hrant Dink davası sanığı eşi Bylock’tan tutuklandı

Hrant Dink suikastı ile ilgili görevi ihmal suçundan yargılanan eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın eşi Polis Memuru Filiz Altay, "ByLock" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Daha önce Hrant Dink cinayetiyle ilgili, aralarında FETÖ elebaşı Gülen'in de bulunduğu 50 sanık hakkında açılan yeni davayla, eski ana dava birleştirilmişti.

Hrant Dink davası sanığı eşi Bylock’tan tutuklandı
25 Temmuz 2017 Salı 23:23

Eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın polis olan eşi Filiz Altay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınmıştı. Altay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Filiz Altay terör örgütü FETÖ’nün şifreli haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu gerekçesi ile çıkarıldığı mahkemece akşam saatlerinde tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin 

yürütülen soruşturma sonucunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 50 sanık hakkında açılan yeni davanın, aralarında Ogün Samast, Erhan Tuncel, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşkun Çakar'ın da bulunduğu 35 sanıklı ana dava ile birleştirilmesine karar verilmişti.


Etiketler; #hrant dink
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.