İftar Menüleri Ramazan 10. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 10. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
05 Haziran 2017 Pazartesi 09:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 9. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Ayran aşı çorbası, içli köfte ve muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

10. Gün örnek iftar menüsü:

Ayran aşı çorbası tarifi

Malzemeler:

- 3 çay bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 3 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı soğuk su
- Tuz

Yapılışı:

Nohutu 1 gece önceden sıcak su ile ıslatın. Islattığınız nohutların orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nohutların haşlanmasına yakın buğdayları başka bir tencerede yumuşayıp hafifçe patlayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan nohut ve buğdayları süzüp aynı kabın içine alın. Yoğurt ve soğuk suyu bir miktar tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı nohut ve buğdayın üzerine ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine nane serperek servis yapın.

İçli köfte tarifi

Malzemeler:

Hamur için:
750 gram ince bulgur
500 gram irmik
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

İç harç:
700 gram kıyma
5.6 adet iri boy kuru soğan
1 tepeleme çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
1  tatlı kaşığı kırmızı pul biber
100 gram margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı tuz

Pişirmek için
Su
Tuz
3.4 tane limon tuzu

Yapılışı:

İçli köftemizi yapmaya öncelikle, iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için ilk olarak, soğanları soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Geniş bir tavanın içine margarini atıp eritiyoruz. margarin hafif kızardıktan sonra sıvı yağı ekliyoruz. Daha sonra kıymayı ilave edip, bir miktar kavuruyoruz. Ardından soğanları ekleyerek, tavanın kapağı açık vaziyette soğanlar suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavuruyoruz.

Biber salçasını ve baharatlarını ilave ettikten sonra ocaktan alıyoruz. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra, başka bir kaba boşaltarak, biraz sertleşmesi için, buzdolabının derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz. 

İçli köftenin hamurunu hazırlamak için, geniş bir karıştırma kabı veya çiğ köfte tepsisine ince bulguru ve irmiği  boşaltıyoruz. Üzerine biber salçasını ve yeteri kadar tuz ilave edip, ılık su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. İçli köfte hamuru elimizi tutmaya başlayıncaya kadar azar azar su ekleyerek, bulgurun dişe dokunmayacak kadar yumuşamasını sağlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar koparıp, iki parmağımızın ucuyla içini açıyoruz. Kenar kısımlarının kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Hazırladığımız ve buzdolabında sertleşmesini sağladığımız, iç harcından içine yeteri kadar koyarak, köftenin ağzını kapatıyoruz. Kalan hamurları da aynı şekilde doldurduktan sonra, derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, kaynatıyoruz. Suyun içine tuz ve bir kaç parça limon tuzu atıyoruz. Daha sonra köfteleri kaynayan suyun içinde 5.6 dakika pişirdikten sonra bir süzgecin üzerine çıkarıp, suyunu atmasını sağlıyoruz. Kalan içli köfteleri de bu şekilde pişiriyoruz, Köfteleri servis etmeden önce, kızgın yağda, fazla sertleştirmeden kızartıyoruz. 

Muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi

Malzemeler

1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya

Yapılışı:

Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. Tatlıları en uygun tepsiye dizin. Ben orta boy dikdörtgen borcama dizdim. Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi tatlıların üzerine döküp yayın.
En üste hindistan cevizi serpin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.