İftar Menüleri Ramazan 6. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. Yayla çorbası nasıl yapılır, ekmek kadayıfı tarifi ve daha fazlasını sizler için hazırladık. Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

İftar Menüleri Ramazan 6. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
01 Haziran 2017 Perşembe 09:16

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 5. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Yayla Çorbası, Karnıyarık, pilav ve ekmek kadayıfı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

6. Gün örnek iftar menüsü:

Yayla çorbası tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süzme yoğurt

5 su bardağı su

Tuz

Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam nane

Yapılışı:

İlk önce pirinçleri yıkayın ve kaynayan suda pişirin.

Sosu için yoğurt ve unu bir kâsede çırpın, süzme çorbanın suyundan az az ekleyerek çırpmaya devam edin. Ilık hale gelen sosu çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu ilave edip ocaktan alın.

Üzeri için erittiğiniz tereyağına nane ekleyin çorbanın içine ilave edin. Çorbanızın kıvamı koyu olursa üzerine 1 – 2 su bardağı sıcak su ekleyin.

Karnıyarık tarifi:

Malzemeler

1 kg patlıcan

350. gr. Kıyma

1 büyük soğan

2 adet büyük domates

3 adet biber

3-4 adet domates

3 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Tuz, kimyon, karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın. Soğanı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin. Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarımsakları ekleyin.

Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın. Patlıcanların orta kısmını yarıp açın. İçini hazırladığınız içle doldurun.

Tepsiye 1, 1,5 su bardağı kadar su koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin. Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.

Pilav tarifi:

Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç

3 bardak ateş gibi su

2 tablet tavuk bulyon

1 adet limon

3 kaşık sıvı/akışkan yağ

Yapılışı:

İlk olarak baldo pirince geniş kaba ilave edin ve ılık su beraberinde yarım limonun suyunu içerisine ilave ederek 10-15 dk bekletin. Daha sonra da bekletilen pirinci süzgeçten geçirin.

Suyun rengi düzelene kadar pirinci iyice yıkayın. Sıvı yağı pilavı yapacağınız geniş tavaya pirinç ile ilave edin.

Tahta kaşık yardımı ile yağda pirinci çevirin. 3 bardak suda tavuk bulyonları eritin ve tavaya ilave edin.

Sonra tahta kaşık ile pirinci tekrar çevirin ve kalan yarım limonun suyunu da tencereye ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika civarında pişirin. Piştikten sonra bir süre bekletin.

Cacık tarifi:

Malzemeler

3 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı soğuk su

4 adet orta boy salatalık

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/4 demet dereotu

Yapılışı:

Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın. Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın. Servisi öncesinde zeytinyağı, sirke ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın.

Ekmek kadayıfı:

Malzemeler

1 adet hazır ekmek kadayıfı

5 bardak sıcak su

Şerbeti İçin

5 Su bardağı su

5 su bardağı şeker

Fasulye tanesi kadar limon tuzu

Servisi İçin

1 kilogram kaymak

1 su bardağı ezilmiş ceviz

Yapılışı:

Hazır ekmek kadayıfını bir tepsi içine koyuyoruz. Üzerine sıcak suyu dökerek kadayıfı tamamen ıslatıyor ve daha sonra üzerine başka bir tepsi kapatarak ekmek kadayıfının yumuşamasını bekliyoruz. Bu aşama yaklaşık 20 dakika kadar sürmektedir. Daha sonra ekmek kadayıfının suyunu süzüyoruz. Uygun bir kaba şerbet malzemelerini koyup kaynatmaya başlıyoruz 10 dakika kadar şerbeti kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içerisine limon tuzu atılır ve bir dakika sonra ocağın altı kapatılır. Daha sonra ekmek kadayıfının bulunduğu tepsiyi ocağa yerleştirin ve ocağın altını açın. Hazırda bulunan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökmeye başlayın bu işlemi kadayıf şerbeti içerisine tam çekene kadar devam ettirin ve ocağınızı kapatın. Tatlınızı soğuması için bir süre bekletin ve üzerine kaymağını sürün onun üzerine ise ezilmiş cevizi serpiştirin. Dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.