İşbaşı Eğitim Programı süresi 1 yıla çıkıyor

İŞKUR'un uyguladığı İşbaşı Eğitim Programı süresi 1 yıla çıkarılabilir. Binlerce işşiz genci istihdam eden programın süresi 1 yıl olabilir. İŞKUR'un gençleri istihdam ettiği İşbaşı Eğitim Programı'nın süresinin uzatılması TBMM gündeminde.

İşbaşı Eğitim Programı süresi 1 yıla çıkıyor
04 Şubat 2016 Perşembe 11:11

İŞKUR'un başarıyla uyguladığı İşbaşı Eğitim Programı, Türkiye'de pek çok işsize kalıcı iş imkanı ortaya çıkarıyor. Uygulanan politika ile işveren içinde önemli teşvikler bulunduran İşbaşı Eğitim Programı süresinin 1 yıla çıkarılması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde yer alıyor.

Bir işverenin yanında en fazla 6 ay boyunca maaşı ödenerek istihdam edilen işşiz gençlerin maaşı İŞKUR tarafından karşılanıyor. Türkiye'de meslek tanımı yapılmadığı için bir sürü üniversite mezunu genç işşiz kalıyor. İŞKUR bu program ile lise ve üniversite mezunu gençlere tecrube ve yeni meslek öğretiyor. Program dahilinde bulunan işşiz gençler sağlık hizmetleri ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyorlar.

İŞKUR eğitim programı ile Türkiye'deki işşiz çoğunluğu istihdam ediyor. Örneğin işşiz kalan bir genç, eğitim programları ile "reyon görevlisi" olabiliyor. İşbaşı eğitim programı boyunca işbaşında doğrudan çalışan işsizin maaşı İŞKUR tarafından ödeniyor. Günlük 50 TL ödenen ücretlerle kursiyerlerin eline aylık asgari ücret düzeyinde para geçiyor. Bunun yanında işverenler eğer kursiyerleri işyerlerinde tutmak isterlerse asgari ücretin yarısına kadar kursiyerlere ödeme yapabilir ve bu tutarı vergiden indirebilirler. Diğer yandan işbaşı eğitim programı kursiyerlerinin program süresince işsizlik sigortasından maaş alma hakları da bulunuyor.

Program sonunda kursiyeri işe alan işveren imalat sektöründe ise 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca sigorta primi işveren hissesi ödemiyor. Dolayısıyla 6 ay boyunca ücretsiz olarak istihdam ettiği bir kişiyi, 30 ay da sigorta primi ödemeksizin çalıştıran bir işveren önemli bir maliyet avantajı elde ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 9 yıl önce
Okumanın anlamı yok direk meslek öğretsinler, üniversite mezunu olsan da reyon görevlisi yapıyorlar.