İsrail, Ankara Büyükelçiliği'ne atama yaptı

Türkiye ve İsrail arasındaki Mavi Marmara krizi sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler bu yıl normalleşme sürecine girmişti. Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın ardından İsrail'den bugün yeni bir adım geldi. İsrail, Ankara'ya yeni büyükelçi atadı. İsrail'in yeni Ankara Büyükelçisi Eitha Naeh oldu.

İsrail, Ankara Büyükelçiliği'ne atama yaptı
15 Kasım 2016 Salı 20:24

İsrail; ilişkilerin normalleşmesine ilişkin mutabakatın ardından Türkiye'ye göndereceği büyükelçisini belirledi. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne Eitan Naeh atandı, hükümetin onayı bekleniyor.

Mavi Marmara krizinin ardından Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, ikinci katip seviyesine indirilmişti. Haziran ayında iki ülke arasında yürütülen müzakerelerin ardından mutabakata varılmıştı. Mutabakat metni Türkiye'de Meclis, İsrail'de ise kabine tarafından onaylandı. Bu süreçlerin ardında ilişkilerin normalleşmesi için büyükelçi ataması son noktayı olacak.

SEÇİLEN İSİM DİKKAT ÇEKİCİ

İsrail, Londra Büyükelçisi olarak görev yapan Naeh'i, Ankara'ya gönderme kararı aldı. Prosedür gereği önce Naeh'in ismi, Türkiye'ye agreman için iletilecek. Türkiye'nin onayının ardından İsrail hükümeti resmi atamayı yapacak. Türkiye'nin İsrail'e göndereceği büyükelçi için de aynı prosedür uygulanacak. İsrail'in Ankara için deneyimli bir diplomat olan ve Londra gibi önemli merkezde büyükelçilik yapan Naeh'i seçmesi, Türkiye'ye verdiği önemin göstergesi olarak yorumlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.