İstanbul'da patlama! Atatürk Havalimanı'nda patlama oldu! 28 Haziran 2016

Istanbul'da patlama oldu. İstanbul Atatürk Havalimani dış hatlar terminalinde meygana gelen patlama sonrasında 36 vatandaşımız ölürken, 147 vatandaşımız yaralandı. Istanbul Ataturk Havalimani patlamasinin detayları geliyor. Istanbul'daki patlamanın 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

İstanbul'da patlama! Atatürk Havalimanı'nda patlama oldu! 28 Haziran 2016
29 Haziran 2016 Çarşamba 08:13

İstanbul'da patlama meydana geldi. Istanbul Ataturk Havalimani dış hatlar terminalinde patlama meydana geldi.

Atatürk Havalimani dış hatlar terminalinde ardı ardına patlama meydana geldiği ve patlamada yaralananlarin olduğu iddia ediliyor. 

Yaralananlarin arasında polis olduğu da gelen bilgiler arasında. 

Saldırının el bombasıyla mi yapıldığı yoksa canlı bomba mi olduğu henüz bilinmiyor ancak canlı bomba saldırısi ihtimali üzerine duruluyor. 

Ajanslardan ve görgü tanıklarından edindiğimiz bilgiye göre şahısların dört kişi olduğu, Atatürk Havalimani'na gelip önce ateş açtıkları daha sonra bombayı patlatıp tekrar ateş açmaya devam ettikleri iddia ediliyor. Ote yandan canlı bombalardan birinin otoparkta diğerinin de dış hatlar terminalinde patladığı ifade ediliyor.

Bekir Bozdag ilk belirlemelere göre 10 kişinin şehit olduğunu 50 de yaralı olduğunu bildirdi.

50 EL SİLAH SESİ DUYULDU

Öte yandan Cnn Türk'e konuşan bir görgü tanığı iki ayrı patlama olduğunu, patlamalanın ardından en az 50 el silah sesi duyduğunu iddia etti.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Patlamanın ardından yerli ve yabancı yolcuların panik yapmaması adına polis geniş bir güvenlik onlemi alarak halkı daha güvenli bölgeye aldı. 

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde  meydana gelen patlamada son belirlemelere göre 36 kişi yaşamını yitirirken, 147 kişi ise yaralandı. Patlama Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş bölümünde bulunan Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bölgenin tam önünde meydana geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRIYI KINADI
 
Atatürk Havalimanı patlaması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesiyle birlikte yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı ofisinde Başbakan Binali Yıldırım ve Orgeneral Hulusi akar ile birlikte toplantı düzenleyen Erdoğan, saldırıyı kınadı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ATATÜRK HAVALİMANINDA
 
Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte acilen İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı önünde açıklamada bulunan Binali Yıldırım 36 vatandaşın öldüğünü belirtti. 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.