İşte dünyanın en güvenli ve güvensiz ülkeleri - Türkiye ise...

En güvenli ve güvensiz ülkeler araştırıldı. 135 ülke arasında güvenli ve güvensiz olan ülkeler belirlendi. Türkiye ise...

İşte dünyanın en güvenli ve güvensiz ülkeleri - Türkiye ise...
04 Ağustos 2017 Cuma 19:56

Dünyada insanların güvenliği ve güvende hissetmeleriyle ilgili son anketini yapan Uluslararası araştırma şirketi Gallup, anket sonuçlarını yayınlanması ile Türkiye'nin kaç puan aldığıda ortaya çıktı. Gallup, bu yıl da dünyanın en güvenli ve tehlikeli ülkelerini açıkladı. 

Anket 135 ülke arasında yapıldı.

Ankette ülke ve bölgelerin güvenlik, kanun ve düzen gibi çeşitli kıstaslara göre derecelendirildi. Bire bir görüşmelerle yapılan anket, halkın bireysel deneyimleri ve ülkesinde kendilerini ne kadar 'güvende hissettikleriyle' orantılı.

Türkiye güvenli mi güvensiz mi?

Türkiye 100 üzerinden 80 puanla, ortalamanın biraz üstünde güvenlik seviyesinde olduğunu anket sonuçlarında çıktı. Bu puanla Türkiye dünya ortalamasının üzerinde yer aldı. Çünkü araştırmadaki dünya ortalaması 76,1 oldu.

Dünya'nın en güvenli yeri

Dünyanın en "güvenli" yeri 97 puanla Singapur olarak belirlendi. Singapur'un ardından 95 puanla Özbekistan, 92 puanla İzlanda geliyor.

'Güvende hissetmenin' farklı biçimleri olduğunu ortaya koyan anket için Gallup, "Özbekistan'da görüşülen hiç kimse, son bir yıl içinde saldırı veya gaspa uğramadığını belirtti. Bu bize bazen bireysel özgürlüklerden feragat etme karşılığında güvenliğin elde edildiğini hatırlatıyor. Singapur da pek çok yönden bir başarı hikayesi olsa da, ifade özgürlüğü gibi alanlarda eleştirilmekte" açıklaması yaptı.

Gallup ayrıca, bazı ülkelerde asayişin 'polis devleti' oluşturarak ve özgürlüklerin yok sayılarak temin edildiğini vurguladı.

Listede Almanya 87, İran 85, Fas 83, Belçika 82, Fransa 80, Irak 77, Rusya 74, Ukrayna 68 puanla derecelendirildi.

En güvensiz ülke neresi?

Britanya, İran, Japonya, Kosova, Myanmar, Portekiz, İsveç ve ABD, 85 puan alırken, dünyanın en tehlikeli ve "güvensiz" hissedilen ülkesi, 42 puanla Venezuela oldu. Bolivya, Gabon, Güney Afrika Cumhuriyeti, El Salvador, Liberya gibi ülkeler de 60 puanın altında kaldı.

Polise güven duyulmuyor

Araştırmaya göre tüm dünyada halkların sadece yüzde 14'ünün polis güçlerine güven duyduğu ortaya konurken, nüfusun yalnızca yüzde 12'sinin gece yalnız başına evine yürürken kendini güvende hissettiği belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.