Jandarma İçişleri'ne bağlanıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamasında Jandarmanın içişlerine bağlanacağını duyurdu. İşte haberin detayları.

Jandarma İçişleri'ne bağlanıyor
22 Temmuz 2016 Cuma 17:11

15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin darbe girişiminin hemen ardından hükümet harekete geçti. Pek çok bakanlıkta binlere memur açığa alınırken mahkemelerde soruşturmalar devam ediyor.

Bu gibi darbe girişimlerinin tekrar yaşanmaması ve olumsuzlukların tekrar gündeme gelmemesi için Olağanüstü Hal İlanının uygun görüldüğü basına bomba gibi düşmüştü. Şimdi yeni çıkan habere göre Jandarmanın kesinlikle İçişleri Bakanlığına bağlanacağı gündeme geldi. Peki Jandarma İçişleri Bakanlığına bağlanırsa ne olacak? Bundan sonra ki aşamalar nasıl yapılacak?

Jandarma, Emniyete Benzetilecek

Darbe Girişimlerinin ilk nedeni askerlerde ki silahların polislere göre ağır olduğundan dolayı olduğu halk tarafından bilinmektedir ancak bu işin bir de görünmez yüzü var. Emniyet Genel Müdürlüğü atamaları, yerleştirmeleri ve görevden alınmaları bakanlıklar tarafından incelenmekte ve ona göre tedbirler alınmaktadır. Durum böyle olduğu için Emniyet Genel Müdürlüğü personellerinin darbe girişimine kalkışması neredeyse imkansız olarak nitelindirikmektedir.

Fakat Jandarma bakanlıklara bağlı olmaktan ziyade genel olarak pek çok girişimi kendi bünyesinde alınan kararlar ile yaptığı için darbe girişimleri askerler tarafından yapılmaktadır. Jandarmanın yakın zamanda İçişleri Bakanlığına bağlanması bekleniyordu ve FETÖ üyelerinin darbe girişiminin ardından bu süreç hızlandı. Bakan Efkan Ala yaptığı açıklamasında Jandarmanın kesinlikle İçişleri Bakanlığına bağlanacağını ve Emniyet Genel Müdürlüğünde atamalar ile görevden almalar nasıl yapılıyorsa Jandarmada da bundan sonra atama ve görevden almaların aynı şekilde uygulanacağını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.