Joe Biden'ın beden dilinin anlamları

Türkiye ziyaretinde bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın beden dili Davranış Bilimleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan'a yorumlatıldı. İşte Biden'ın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'la yaptığı görüşmelerdeki beden dilinin anlamları...

Joe Biden'ın beden dilinin anlamları
26 Ağustos 2016 Cuma 10:46

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmede beden dili Davranış Bilimleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan tarafından analiz edildi. 

Biden, şartlanıp gelmiş

Habertürk'ün haberine göre Biden'ın beden dilini yorumlayarak yaptığı açıklamada Davranış Bilimleri Uzmanı Doğan, “Türkiye’ye şartlanmış gelmiş. ‘Git oraya, çok pozitif davran’ düşüncesini çok güzel uyguladı. Şov yaptı. Her türlü kamuflaja girdi.” diye konuştu.

‘Bizden sana zarar gelmez’ mesajı​



“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasında iki eliyle tutması, özellikle sağ koluna da dokunması, ‘Bizden sana zarar gelmez’ mesajını içeriyor. Biden, bu davranışı ile ‘Biz sizin dostunuzuz, güvenin, her şey kontrol altında’ demeye çalışıyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı kendisine mesafeli davranıyor. Erdoğan, duruşu ile ‘güvenmediği’ mesajını veriyor, duygularını davranışları ile saklamıyor.”

‘Siz bizi biliyorsunuz, ben de sizi biliyorum’ bakışı



“Biden’ın Başbakan ile tokalaşması adeta ‘Yiğit yiğidi gözünden tanır’ fotoğrafı. O kadar yaklaşıyorlar birbirlerine. Başbakan, ‘Ben sizin kim olduğunuzu biliyorum’ diyor. Gülüyor ve gözlerinin içine bakıyor. ‘Samimi değilsiniz’ diyor. Gülüşü çok anlamlı. Ancak Biden da ‘Siz bizi biliyorsunuz, ben de sizi biliyorum’ der gibi bakıyor. Karşılıklı güven sorununu ortaya koyan bir fotoğraf karesi. Yıldırım’ın duygusal ve iyimser bir hali var. Endişesini içinde saklıyor.”

Biden'dan Kahraman'a "abartılmış tavır"



“TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile tokalaşması ve Kahraman’ın omzundan tutup yürümesi, ‘Ben de sizdenim. Aynı üzüntüleri yaşıyorum’ mesajı anlamına geliyor. Abartılmış bir tavır var aslında.”

Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Biz ABD yöneticilerini ve dünya politikalarını iyi biliyoruz.
Avatar
ersin - 8 yıl önce
Cumhur baskanimizla vorusme es nasinda biden kameralara takiliyor elini on e gravatina sonra girtlagina goturuyor benim tuylerimi diken diken yapti adini siz koyun