Kandil'den Açıklama: "Arabulucu... ateşkes..."

Terör örgütü liderlerinden Mustafa Karasu arabulucu ve tahkim edilmiş ateşkes istiyor.

Kandil'den Açıklama:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve Halkların Demokratik Kongresi üye ve yöneticileri Kandil'e PKK'lı teröristlerle fikir alışverişinde bulunmaya gitti. 

PKK'lı terörist Mustafa Karasu ile görüşen heyet aldıkları mesajları basınla paylaştı. Yapılan açıklamalara göre Kandil arabulucuların devreye gireceği bir ateşkes istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Radikal'den Cengiz Çandar tarafından dile getirilen çözüm yöntemlerinde ABD'nin arabulucu olması gerektiği ifade edilmişti. Bu gün basına yansıyan haberlere göre PKK'lı teröristler de ABD'nin arabulucu olmasını istedi.

Öte yandan uzmanların ifadesine göre tahkim edilmiş ateşkes ve arabulucu sistemi demek ABD'nin doğrudan Türkiye'de güvenlik güçlerini denetlemesi olarak değerlendiriliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.