Kar Tatili Yarın Okullar Tatil mi? 18 Aralık Hava Durumu

Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bazı bölgelerde gece boyu etkili olacak. Peki hangi illerimizde okullar tatil edilecek? Kars, Ardahan, Hakkari, Iğdır, Van, Erzurum, Kars, Ağrı'da okullar tatil mi? Son dakika Valilik kar tatili açıklamaları kamusaati.com adresimizde.

Kar Tatili Yarın Okullar Tatil mi? 18 Aralık Hava Durumu
17 Aralık 2018 Pazartesi 21:00

Yurdun büyük bir bölümü yağış etkisinde bulunuyor. Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini gösterecek. İç ve batı kesimlerinde ise yağmur tüm bölgeyi saracak. Kar yağışı bulunan illerde öğrenciler ve veliler kar tatili olacak mı merak ediyor. İşte 18 Aralık 2018 Yurt Geneli Hava Durumu ve merak edilenler haberimizde. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz (Kastamonu hariç), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Malatya hariç Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75kg/m2),Mersin ve Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Mersin ve Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA 7°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ISTANBUL 8°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KIRKLARELI 6°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAKARYA 7°C, 13°C
Çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

EGE
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Muğla'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR 4°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

IZMIR 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KÜTAHYA 5°C, 6°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

MANISA 6°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Mersin çevrelerinde, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Göller yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

ADANA 9°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HATAY 9°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA 5°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde güney ve batısı ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri ve yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA 4°C, 10°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

CANKIRI 2°C, 9°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ESKISEHIR 3°C, 7°C
Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KAYSERİ 2°C, 10°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, Kastamonu dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU 3°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DÜZCE 6°C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARABÜK 5°C, 12°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ZONGULDAK 8°C, 12°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AMASYA 5°C, 11°C
Çok bulutlu

GİRESUN 11°C, 14°C
Çok bulutlu

SAMSUN 10°C, 15°C
Çok bulutlu

TRABZON 10°C, 15°C
Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, Malatya hariç bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ 2°C, 8°C
Çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM -6°C, 0°C
Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı

HAKKARİ -1°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS -8°C, 1°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerine kadar kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile gece saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN 4°C, 8°C
Çok bulutlu

DIYARBAKIR 2°C, 10°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP 5°C, 8°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KİLİS 5°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA
Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına, Marmara ve Batı Akdeniz’de fırtına, Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Karadeniz’in batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa), batısında 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinde sonra 6 ila 8 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra kuzeyinde 7 ila 9, Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla kuzeyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren doğusu kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, doğusunda doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında zamanla 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

18 Aralık 2018 Salı günü herhangi bir ilimizde okulların tatil olması beklenmiyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.