Karabük Üniversitesi, bugün '1453' ünite kan bağışında bulundu

İstanbul Fethi'nin 563. yıl dönümüne özel olarak Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türk Kızılayı işbirliğinde kampanya düzenlendi. Karabük Üniversitesi öğrencileri İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü dolayısıyla bir günde 1453 ünite kan bağışında bulundu.

Karabük Üniversitesi, bugün '1453' ünite kan bağışında bulundu
28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:54

İstanbul Fethi'nin 563. yıl dönümüne özel olarak Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türk Kızılayı işbirliğinde kampanya düzenlendi. Karabük Üniversitesi öğrencileri İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü dolayısıyla bir günde 1453 ünite kan bağışında bulundu.

''1 dakika için harekete geçin''

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ''1 dakika için harekete geçin'' sloganıyla kampaya düzenlendiğini ve kampanyaya öğrencilerin büyük ilgisine maruz kaldığını belirtti. 

'Bir kan bir can kurtarır'

Gün boyunca aralıksız öğrencilerin kan verdiğini ve bu tür kampanyalarla toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Polat, "Bu yıl isabet oldu ve 1453 ünite kan toplandı. 'Bir kan bir can kurtarır' derler. Umarım üniversite olarak 1453 cana şifa oluruz." diye konuştu.

48 sedye öğrenciler sayesinde hiç boş kalmadı

Polat, üniversitelerine ait spor salonuna yerleştirilen 48 sedyenin hiç boş kalmadığını, öğrencilerinin sorumluluk sahibi ve faydalı bireyler olmasını istediklerine işaret ederek, "Çevre illerden ekip desteğiyle üniversitemize geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu ekip işi. Biz kan verecek doneleri buluyoruz onlar ekipleri temin ediyorlar. Her yıl bu kampanyamızı gerçekleştireceğiz." dedi. Kan bağışını gelenekselleştirilmesi için çalışmalarını sürdürmek istediklerini belirten Polat, her yıl bahar aylarında kan bağışı etkinlikleri ile  3 yılda 12 bin ünite kan topladıklarını vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.