Kimse Yok Mu Derneği'nin Çorum yöneticileri tutuklandı!

Çorum'da Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri ile birlikte 12 kişi tutuklandı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Çorum yöneticileri tutuklandı!
10 Ağustos 2016 Çarşamba 08:03

Çorum'da, Kimse Yok Mu derneği yöneticileri tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında Kimse Yok Mu Derneği'nin Çorum'daki yöneticileri ile birlikte 12 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Tutuklananlar arasında Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi yöneticileri ile derneğe maddi destek sağlayan kişilerin bulunduğu olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Hakan D, Yalçın Y, Hacı B, Hüseyin D, Ahmet H, Şehnaz K, Hüseyin Cahit T, Engin U, Adem K, Halil B, Zekeriya Y. ve Hüseyin A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından şüpheliler, "terör örgütüne üye olmak" suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Aralarında Kimse Yok Mu Derneği Çorum yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarıldı. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra cezaevine götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.