Koalisyon Uçakları Sivilleri Vuruyor

Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının çok sayıda sivili öldürdüğü söyleniyor.

Koalisyon Uçakları Sivilleri Vuruyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Suriye savaşını dünyaya açıklamaya devam ediyor. Her geçen gün çarpıcı rakamlarla dünyanın dikkatini Suriye'ye çeviren örgütün son açıklaması da hayli ürkütücü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yalnızca son bir yıl içinde ve yalnızca muhalif grupların denetimi altındaki bölgelerde yaptıkları inceleme sonucunda koalisyon uçaklarının öldürdüğü sivil sayısını açıkladı. Örgütün açıklamasına göre ABD ve müttefikleri Suriye'de 74 çocuk, 38 kadın olmak üzere 243 kişiyi öldürdü.

Diğer yandan örgüt, saldırıların muhalif bölgelerinden daha çok IŞİD bölgelerine yapıldığını ve buradaki sivil ölümleri sayamadıklarını da açıklamaya ekledi. Öldürülen IŞİD mensuplarının sayısı da henüz bilinmiyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.