Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı M. A. Kurt'tan FETÖ'yle ilgili önemli açıklama

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, görevden uzaklaştırılan 11 hakim ve savcıdan 9'unun gözaltına alındığını açıkladı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı M. A. Kurt'tan FETÖ'yle ilgili önemli açıklama
11 Ağustos 2016 Perşembe 22:09

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt,FETÖ/PYD ile iş birliği yaptığı ve finansal destek sağladığı iddia edilen iş adamları hakkında yürütülen soruşturmayla alakalı yazılı bir açıklamada bulundu.Yaptığı yazılı açıklamasında,"Soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İkinci Dairesi'nin 10/08/2016 tarih ve 2016/357 sayılı kararına istinaden görevden uzaklaştırılan, Kocaeli ve Gölcük adliyelerinde görevli 11 hakim ve cumhuriyet savcısından, 4 hakim ve 5 cumhuriyet savcısı yakalanarak gözaltına alınmıştır." bilgisini veren Kurt, diğer 2 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bilgisine de yer verdi.

Kurt, soruşturma süreçleriyle alakalı gerek duyulacağı taktirde ayrıca bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.