Kredi Kartı Borç Sorgulama Dolandırıcılığı

İnternette bazı dolandırıcıların açtığı borç sorgulama siteleri kullanıcıların bilgilerini çalmayı amaçlıyor.

Kredi Kartı Borç Sorgulama Dolandırıcılığı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Son günlerde artan şikayetleri değerlendiren güvenlik güçleri vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor. Yapılan uyarıda internetten kredi kartı borcu sorgulama şeklinde arama yapan  vatandaşların hedefte olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar çeşitli SEO teknikleri kullanan dolandırıcıların Google gibi arama motorlarında sitelerini en üst sıralara çıkardıklarını belirtiyor. Arama Motoru Optimizasyonu'nun İngilizce kısaltmasından oluşan SEO'ya hakim olan bazı kişilerin bu tarz sitelerle dolandırıcılık yaptığına dikkat çeken uzmanlar banka sitelerinden başka yerlere kredi kartı bilgisi verilmemesi gerektiğini belirtiyor. 

Öte yandan yapılan araştırmalar sonucu söz konusu şikayetlerin 2011 yılından beri sürdüğü, bu tarihte Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili bir bilgilendirme yaptığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık faaliyetlerini yapan kişi veya kişiler hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.