Lady Leyla, Gazze'ye yardım için yola çıkacak

Lady Leyla gemisi, Mavi Marmara saldırısından 6 yıl sonra İsrail ile yapılan normalleşme anlaşmasının ardından Gazze'ye yardım götürecek.

Lady Leyla, Gazze'ye yardım için yola çıkacak
28 Haziran 2016 Salı 10:36

Lady Leyla gemisi, İsrail'le yapılan normalleşme anlaşmasından sonra Gazze'ye yardım götürecek. 6 yıl önce Mavi Marmara saldırısı nedeniyle kopan Türkiye-İsrail arasındaki ilişkide normalleşme sağlandı. Bu anlaşmanın ardından Lady Leyla gemisi 1 Temmuz Cuma günü saat 12.00'da düzenlenecek tören ile Mersin'den ayrılacak. Gemisin varış noktası Aşdod Limanı olacak.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden'ın Mersin'deki törene katılması beklenirken törenin ardından 'M/W Lady Leyla' isimli gemi, Aşdod Limanı'na hareket edecek.

10 bin ton kapasiteli gemide bulunanlar AFAD tarafından Gazzeli çocuklar için sağlanan 10 bin oyuncak ile 10 bin gıda kolisini de yer alıyor. Bu yardımlar Aşdod limanından Gazze'ye ulaştırılacak. Gemi, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yardımı ile Türk Kızılayı'nın 3 bin ton şeker yardımını da Gazze'ye götürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.