Maliye Bakanı Ağbal: ''Özel sektörün önünü açacağız.''

Maliye Bakanı Ağbal "Özel sektörün önünü açacak bir çok yasal düzenlemeyi yaptık." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal: ''Özel sektörün önünü açacağız.''
01 Eylül 2017 Cuma 13:50

Türkiye'nin çok daha fazla özel sektör yatırımına ihtiyacı olduğunu ifade eden Ağbal, "Türkiye büyüyecekse, kalkınacaksa... AK Parti olarak bizim özel sektör yatırımlarıyla büyüyen ve kalkınan bir Türkiye hayalimiz var. Son 15 yıldır Türkiye'nin bu seviyelere gelmesinin arkasındaki en önemli sebep de özel sektör yatırımlarıdır. Onun için biz burada kamu yatırımalarını hiçbir zaman için ekonomide büyümenin doğrudan bir itici gücü olarak görmedik. Eğer özel sektör yatırımları yapılacaksa doğrusu da budur, bunu destekleyen kamu yatırım politikasını bugüne kadar uyguladık." diye konuştu.

Ağbal, bunun doğru bir politika olduğunu ve gelecek süreçte de devam edeceğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Özel sektör yatırımlarının olması için ne olması lazım? Özel sektör önünü görmek istiyor, ileride yaptığı yatırımdan daha fazla kazanç elde etmek istiyor ve 16 Nisan sonrasında Türkiye'de yakaladığımız siyasi istikrarın devamını istiyor. O açıdan özel sektörün önünü açacak bir çok yasal düzenlemeyi yaptık. Son bir yılda, darbe girişiminden sonra bile yaptığımız o kadar fazla düzenleme var ki ama biz önümüzdeki dönemde de özel sektör yatırımlarının önünü açacak bir çok alanda yasal düzenlemeler yapacağız, özel sektörün önünü açacağız. Hem doğrudan yabancı sermaye yatırımı olsun, hem kendi yatırımcılarımız olsun Türkiye'de daha fazla yatırım yapması için hükümet olarak canla başla çalışacağız, bu bizim yarınlarımız için son derece önemli. Bunun için genel anlamda 2019'a giden süreçte ekonomi ile ilgili gelecek tablosu milletimiz, ülkemiz açısından son derece olumlu. Bizim bu ivmeyi de devam ettirmemiz gerekiyor çünkü bizim 2023 hayalimiz, vizyonumuz var. İnşallah o hayale, hedefe adım adımda ülke olarak yaklaşmış olacağız."

Türkiye'nin siyasetteki istikrarı kalıcı hale getiren yeni bir ivmeyi yakaladığını vurgulayarak, "16 Nisan sonrasında Anayasa değişikliğiyle beraber oluşturduğumuz sistem Türkiye'de siyasi istikrarı kalıcı şekilde tesis edecek. Güçlü bir hükümet, güçlü bir yasama ve hesap verme mekanizmaları çok daha güçlendirilmiş demokrasi. Bu üç sac ayağı üzerinde Türkiye demokrasisi daha da gelişecek, daha da büyüyecek." dedi.

Ağbal, 2019'a giden süreçte AK Parti olarak gece gündüz vatandaşa hizmet için çalışacaklarını dile getirerek, vatandaşın taleplerini yerine getirirken aynı zamanda gönül köprülerinin inşa edileceğini belirtti.

Bakan Ağbal, sözlerini, teşkilat üyelerine 2019 sürecine giderken izlemeleri gereken yola ilişkin görüşlerini aktararak tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.