Manisa'da kamu görevlilerinin 376'sı tutuklandı, 1035'i görevden uzaklaştırıldı

Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında 376 kamu görevlisi tutuklandı, bin 35 kamu görevlisi ise görevinden uzaklaştırıldı.

Manisa'da kamu görevlilerinin 376'sı tutuklandı, 1035'i görevden uzaklaştırıldı
12 Ekim 2016 Çarşamba 08:26

Manisa'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında bin 35 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı, 376 kamu görevlisi ise tutuklandı. 

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında çeşitli kurumların yürüttüğü soruşturmalarda görevden uzaklaştırma ve adli süreçlerin devam ettiği belirtildi. Valilik, darbe girişimiyle ilgili kent genelinde hakkında adli ve idari işlem yapılarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlisi sayısının bin 23'ten bin 35'e yükseldiğini ifade etti ve gözaltındaki personel sayısının da 61'den 84'e çıktığını kaydetti.

Kentte 376 tutuklu personel bulunduğu bildirilen açıklamada, hakkında adli kontrol kararı verilenlerin sayısının 219'dan 229'a, serbest bırakılanların sayısının 54'ten 55'e yükseldiğine işaret edildi.

Hakkında idari soruşturma başlatılanların sayısının 82 olduğu kaydedilen açıklamada, bin 446 personelin de görevinden ihraç edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu görevlileri ve yakınlarından iptal edilen pasaport sayısının ise bin 994 olduğu bildirildi.


Etiketler; #manisa #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.