Mardin'de Şehit Düşen Polis Memuru Yakup Mete İçin Tören Düzenlendi

Mardin'de şehit düşen polis memuru Mete için Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Mardin'de Şehit Düşen Polis Memuru Yakup Mete İçin Tören Düzenlendi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

(AA) Polis memuru Mete terör örğütü pkk tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde ailesini ziyaret ettiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşmüştü.

Mardin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen tören sonrası mahallesine götürülen şehidin naaşı kürtçe ağıtlarla karşılandı. Karşılama esnasında şehidin yakınlarından fenalaşanlar oldu. Fenalaşanlara ilk müdahale orda bulunan 112 acil servis tarafından gerçekleştirildi.

Mezarlığa getirilen şehit Yakup Mete'nin naaşı cenaze namazının kılınıp, helalik alınmasıyla defnedildi. Defin sırasında Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak şehit babasının elini bir an olsun bırakmadı. Vali, şehit babasına şehitten hatıra kalması için öpüp başına koyduğu Türk bayrağı ve şehidin fotografını verdi. Bu sırada Vali Koçak: "O Allah için şehit oldu. Biz ona şahidiz. Buradaki herkes de şahittir. İnşallah öbür dünyada da biz ona şahit olacağız. O da bize şefaat edecektir." dedi. Şehidin babası da bayrağı öpüp başına koyarak teslim aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.