MEB'den 'FETÖ'cü okul' açıklaması!

2016-2017 eğitim öğretim yılında çocuğunu özel okula yazdırmak isteyen veliler, 'FETÖ'cü okul' paniği yaşamaya başladı. Peki okulların FETÖ bağlantılı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Hangi okullar FETÖ'cü? Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri valilerin aklındaki soru işaretlerini gidermek için açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

MEB'den 'FETÖ'cü okul' açıklaması!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 09:21

FETÖ'cü okul nasıl anlaşılır? Binlerce velinin aklında bu soru var. Yeni eğitim yılında çocuğunu özel okula yazdırmak isteyen veliler, FETÖ2cü okul kaygısı yaşıyor. Hangi okulların güvenilir olabileceğini araştıran veliler, MEB'i telefon ve mail yağmuruna tuttu.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında çok sayıda özel okul kapatıldı. Bu durum sonrası 2016-2017 eğitim öğretim yılında çocuğunu özel okula göndermeyi düşünen veliler, ince eleyip sık dokumaya başladı. Okullar hakkında bilgi almak isteyen binlerce veli, MEB'i telefon ve mail yağmuruna tuttu. MEB yetkilileri, 'FETÖ'cü okul' kaygısı taşıyan velilere, "Özel okul teşviki verdiğimiz okullara güvenebilirsiniz. Teşvik verilmeyen okullarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

MEB, darbe girişiminin ardından 81 ilde bin 71 özel okulu FETÖ bağlantısı nedeniyle kapattı. Bu okulları bünyesine alan MEB, 19 Eylül'de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde bu okullarla ilgili çalışmalarını tamamlayacak. Bu okullar, MEB'e bağlı olarak hizmet vermeye devam edecek. Kapatılan bu okullarda öğrenim gören 138 bin öğrencinin ise devlet ve özel okullara yerleştirilmesi işlemleri sürüyor.

FETÖ kaygısı taşıyan veliler, hangi okulun güvenilir olabileceği konusunda MEB'den bilgi istiyor. MEB'in "ALO 147" danışma hattını arayan velilerden, "Çocuğumuzu hangi özel okula kayıt yaptırabiliriz? Şu an açık olan özel okullardan da FETÖ'cü çıkarsa paramızı nasıl geri alacağız?" gibi sorular geldiği belirtildi.

MEB yetkilileri, velilerden gelen sorular üzerine şu açıklamayı yaptı: "Teşvik alan okullar, FETÖ ile ilişkisi bakımından kontrol edildi ve bağlantı tespit edilmedi. Teşvik alan okulların tam listesini Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlayacağız. Bu okullara güvenebilirsiniz."

Teşvik verilecek özel okulların kesin listesi 2 Eylül'den sonra açıklanacak!

Listeye göre 81 ilde 6 bin 591 özel okul bu yıl öğrenci teşvik sisteminden yararlanmak için başvurdu. MEB, teşvik verilecek özel okul listesini 2 Eylül'den sonra açıklayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Artık FETÖ ÇÜ okul kalmamış olmalı.