MEB sandık görevlilerinin eğitimi için kurs verecek

MEB tarafından yapılan duyuruyla, anayasa değişikliği referandumu için “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi” kurs programının başladığı belirtildi.

MEB sandık görevlilerinin eğitimi için kurs verecek
21 Şubat 2017 Salı 18:59

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulması ile ilgili olarak yeniden düzenlenen “Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimikurs programının uygulamaya konulduğu duyuruldu.

Yapılan duyuruya göre, kurs eğitimi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları tarafından verilmektedir. Çerçeve öğretim programı ile bireylere sandık görevlilerinin yapacağı iş ve işlemlere ilişkin temel bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

Kurs programının amaçları ve içeriği yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir.



Millî Eğitim Bakanlığında görevli alan uzmanları ile Yüksek Seçim Kurulu uzmanları tarafından hazırlanan kurs programı; günde en fazla 8 ders saati uygulanacak şekilde öğrenme faaliyetlerindeki teorik ve uygulamalı tüm içeriği kapsıyor.

Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati uygulanacak şekilde toplam 112 ders saati olarak planlanmıştır. Sürelerin konulara göre dağılımı aşağıdaki tabloda verilmiştir.



Makam Onayına erişmek için TIKLAYINIZ.
Kurs programına erişmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.