Memurlar İş Bıraktı !!!

Memurlar zam eylemi yaptı, memurlar bakanlık binası önüne gelerek cüzdan bırakma eylemi yaptı, Memurlar Saat 15.00'te iş bıraktı, hükümetin memurlar için zam teklifi, memur zam teklifi arttı mı , memur zam teklifi kaç, memur zam teklifi yeterli mi?, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ne dedi, Memur-Sen zam pazarlığı,

Memurlar İş Bıraktı !!!
Admin
Admin
20 Ağustos 2019 Salı 23:01

Memurlar zam eylemi yaptı

Saat 15.00'te iş bırakan memurlar bakanlık binası önüne gelerek cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hükümet, sendikaların ve çalışanların  gösterdiği tepki üzerine 2020 için yüzde 3,5+3, 2021 için de yüzde 3+2,5 olan ilk teklifini, yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 olarak değiştirdi.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve Asgari Ücret ile kıyaslanması sonrası Hükümetin yapmış olduğu bu olumlu adıma tam zıttı yanıt veren memurlar ve sendikaları halk tarafındanda sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kaldı. Akıllara bir kez daha 657 kanunun elden geçirilmesi ve tekrar düzenlenmesi yönünde sosyal medyada çeşitli taglar oluşturuldu. Ülke şartlarında durumları gayet iyi olan memurlar asgari ücret ile çalışan işçiler ile kıyaslandığında gayet iyi durumda olduklarının farkında olmadan saçma bir yola giriştikleri hakkında çok sayıda tepki aldılar. İş bırakan personellerin derhal iş akitlerinin askıya alınması yada görevden alınması gibi teklifier masaya önümüzdeki günlerde gelebilir.

ZAM TEKLİFİNİ YETERSİZ GÖRDÜLER

Sendikalar, hükümet tarafından memurlara yapılması planlanan bu zammın enflasyon karşısında bir anlamı olmadığını belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün bir açıklama yaparak, "Başkanlar Kurulumuz sunulan teklifi yeni bir teklif sunulması yönüyle olumlu bulmakta; fakat yeterli istediğimiz zam oranlarını içermemesi nedeniyle de müzakereye uygun görmemektedir. Hükümet tarafından dün gece sunulan teklif için atılan adımı yetersiz gördüğümüzü hatırlatarak yeni ve daha büyük bir adım atılarak uzlaşmayı sağlayacak karşılıklı pazarlık sürecinin başlamasına imkan veren yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz." dedi.

Memurlar zam eylemi yaptı

 

BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM

Bu açıklamanın ardından memur-sen ve memurlar tarafından eylem kararı alındı. Bugün o eylem gerçekleştirildi. Memur-Sen ve üyesi memurlar bugün saat 15.00'te iş bırakma eylemi, saat 17.00'de ise bakanlık önünde cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Memurlar zam eylemi yaptı

Memurlar zam eylemi yaptı


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.