Mısır, burka ve peçeyi yasaklıyor

Mısır parlamentosu burka ve peçeyi devlet kurumlarında ve kamuya açık bölgelerde giyilmesini yasaklayan bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Mısır, burka ve peçeyi yasaklıyor
10 Mart 2016 Perşembe 15:02

El-Ezher Üniversitesi'nde karşılaştırmalı hukuk profesörü Amna Nasır, Mısır Parlamentosunun peçe ve burkayı devlet kurumlarında ve kamularda yasaklamak için hazırladığı yasa tasarısı için açıklamalarda bulunarak peçenin İslam da yeri olmadığını, İslami olmayan kökenlerinin bulunduğunu ve Yahudi geleneğinde yer aldığını belirterek peçe ve burkanın Kur'an ile çeliştiğini söyledi.

 

Mısır'da Kahire Üniversitesi Rektörlüğü öğretim görevlilerinin birkaç gün önce peçeyle ders vermelerini yasaklamış ve Rektör bu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini özellikle de yabancı dil eğitimini etkilediğini iddia etmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.