NASA AÇIKLADI - 9 YAŞANANABİLİR GEZEGEN KEŞFEDİLDİ!

NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi), 1284 yeni gezegen keşfedildiğini açıkladı. Kepler Uzay Teleskobu ile gezegenlerin 9’unun ‘yaşanabilir bölge’ içerisinde olduğu tespit edildi. Keşfedilden gezegenlerden 100'den fazlası da Dünya boyutlarına çok yakın.

NASA AÇIKLADI - 9 YAŞANANABİLİR GEZEGEN KEŞFEDİLDİ!
11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:13

Gezegen avcısı, Kepler Uzay Teleskobu’nun bulduğu potansiyel gezegenlerden 1284’ünün daha teyit edildi. Uzayın yaşama elverişli bölgelerinde ise 9 gezegen tespit etti. Bu küçük gezegenlerde suyun varlığına inanılıyor.
Kepler'in istatistiksel analizleri, gök bilimcilere Dünya'ya benzer gezegenlerin nasıl olabileceğine dair veriler sunuyor.
Kepler teleskobunun göreviyle ilgili çalışan Nasa'nın California'daki Ames Araştırma Merkezi'nde görevli bilim insanı Dr Natalie Batalhya, hesapların Samanyolu'nda 10 milyardan fazla yaşamaya elverişli gezegen olabileceğini söyledi.

EN YAKIN GEZEGEN 11 IŞIK YILI UZAKLIĞINDA...

Dr Batalha, "Eğer yaşanabilir en yakın gezegen neresi olabilir diye soruyorsanız, bu yaklaşık 11 ışık yılı uzaklıkta, aslında çok yakın bir mesafe. Dünya'nın boyutlarından ortalama 1.6 kat daha küçük olan yaşama elverişli gezegen barındırıyor. Bu bizim hoşumuza giden bir rakam çünkü bu boyutların altındaki gezegenlerin kayalıklardan oluştuğunu tahmin ediyoruz." dedi.

Nasa'da astrofizik bölümü müdürü Paul Hertz şu açıklamayı yapıyor:

"Araştırmamızın nihai amacı, Güneş sistemi dışındaki gezegenlerden gelen ışıkları tespit etmek ve bu ışıkları, su buharı, oksijen, metan ve karbon dioksit gibi gazlar için analiz etmek. Bu gazlar, biyolojik ekosistemin varlığına işaret edebilir." 

İŞTE YAŞANABİLİR 9 GEZEGEN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AÖF mezunu - 8 yıl önce
Bunu Biliyoz da ne oluyor dedi açık öğretim fakültesi mezunu Selim ((: