Numan Kurtulmuş'dan OHAL açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL'e ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM'de kabul edilmesine yönelik konuştu.

Numan Kurtulmuş'dan OHAL açıklaması
19 Nisan 2017 Çarşamba 09:09

OHAL 3. kez daha uzatıldı. TBMM'de kabul edilen OHAL'e ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, 19 Temmuz'a kadar sürecek. OHAL'e ilişkin tezkerenin Meclis’te görüşülmesi sırasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu OHAL bir fantezi, laf olsun diye ortaya koyulmuş bir mesele değildir. OHAL, 15 Temmuz akşamı, başta bu Gazi Meclis’in çatısı altında olmak üzere, ülke, millet, demokrasi düşmanı hain çetelerin demokrasiye vermiş olduğu büyük tahribatın ortadan kaldırılması için ortaya koyulmuş bir iradedir” diye konuştu. 

Devletin içerisine sızmış olan FETÖ'cülerin temizlenmesine yönelik ise Kurtulmuş, “21 Temmuz 2016’da OHAL’in ilanıyla birlikte FETÖ, PKK-PYD ve DEAŞ’a karşı çok etkili devam etmekte olan mücadelemiz bugün de bütün hızıyla sürmektedir. OHAL’in uygulandığı bu süre içinde olağanüstü halin muhatabı vatandaşlarımız değil, devletin içerisine sızmış FETÖ’cü çeteler, devlete zarar vermek, milletin istiklalini ortadan kaldırmak isteyen terör örgütleridir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.