Numan Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ’Neler Oluyor?’ özel programına konuk oldu. Kurtulmuş, "Mevzuat değişiklikleri var ama kanaatimce sistemin tam manasıyla oturması yıllar alacak. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kısa dönemde bedelli çalışması yok" dedi.

Numan Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması
26 Ocak 2017 Perşembe 22:10

Anayasa değişikliğinden sonra 6 ay içerisinde yapılması zorunlu olan değişikliklerden bahseden Numan Kurtulmuş, ''Halk doğrudan Cumhurbaşkanını seçiyor, bu çok önemli bir nokta. Yürütmeyi de ona bağladığımız için yürütmenin tamamını seçmiş oluyor ki istediği şekilde kabinesini kuracak. Dolayısıyla bütün bunların hepsi yasal düzenlemeleri gerekli kılar ve belli bir şekilde, belli bir süreç içerisinde bunlar yapılır.'' dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK

Bedelli askerlikle ilgili de Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu anda gündemimizde yok, bu şartlar içinde Milli Savunma Bakanlığının böyle bir çalışması da yok. Kısa dönemde böyle bir konunun gündeme gelmesi herhalde zordur" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 7 yıl önce
Vardır vardır, bedelli askerlik sıcak para demek