Orgeneral Ümit Dündar: TSK'da darbenin 'D'si kalmamıştır

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Meclis Araştırma Komisyonunda 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattı.

Orgeneral Ümit Dündar: TSK'da darbenin 'D'si kalmamıştır
19 Ekim 2016 Çarşamba 10:59

Darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'ı dinledi. Darbe girişimi sırasında birinci ordu komutanı olan Dündar, toplantıya sivil kıyafetle katılarak 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattı.

Meclis Araştırma Komisyonunda ilk olarak Orgeeneral Dündar dinlendi. Hain girişiminde bulunan kişileri tanımlayan Dündar şu açıklamalarda bulundu:

'TSK'nın eğitimi darbeyi teşvik ediyor'

"Darbeye katılanların tamamı bu yöndeki eğitimi TSK'ya katılmadan almış kişiler. Ortaokul çağında yetişmiş, askeri liseye sokulmuş, devamlı cumartesi, pazarları 'abiler' tarafından takip edilmiş kişiler. Tayin olduklarında da mutlaka orada yeni bir 'abi' tarafından eğitime, doktrine devam ettiği sistem kurulmuş. Bu noktada 'TSK'nın eğitimi darbeyi teşvik ediyor' demek sağlıklı düşünce olmaz.

TSK'da darbenin 'D'si kalmamıştır

Darbe riskinin kalmadığını değerlendiriyorum. FETÖ'ye yönelik çalışmalar savcılık ve TSK'da titizlikle devam ediyor. Olumlu sonuç vereceğine inanıyorum. TSK'da darbenin 'D'si kalmamıştır"


Etiketler; #tsk #darbe
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.