Rusya destek verdi, Türkmen komutan öldürüldü!

Rusya'nın desteği ile birlikte Esad güçlerinin Türkmen komutan Samir Baldır'ın öldürüldüğü bildirildi.

Rusya destek verdi, Türkmen komutan öldürüldü!
31 Ocak 2016 Pazar 18:09

 Rusya’nın desteği ile birlikte Esad güçlerinin Türkmen komutanı öldürdüğü bildirildi. Türkmen kuvvetleri ile Rusya’nın desteklediği Esad rejim güçleri arasında devam eden çatışmalarda 2.Salih Tümeni olarak bilinen Türkmen komutan Samir Baldır öldürüldü.

Çatışmaların yaşandığı bölgede çok sayıda Türkmen’in de öldürüldüğü bildirildi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa’nın yaptığı açıklamada ‘Kelez bölgesinde süren çatışmalardan dolayı birçok sayıda Türkmen’in öldüğü ve yaralandığını’ söyledi.

Çatışmalarla birlikte Kelez tepelerinin Esad rejimine bağlı güçlerden geri alındığını ve Türkmenlerin de Murt’a doğru ilerlediği de gelen haberler arasında. Bilindiği üzere Suriye rejimine bağlı Esad güçleri ile Türkmen kuvvetler arasında çoğu zaman sıcak çatışmalar yaşanıyordu. Bu çatışmalar sonucunda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu söyleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüce Allah Suriye de zulüme karşı mücadele eden kardeşlerimize yardım etsin. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.