Rusya, Türkiye ile sebze ithalatına ilişkin yasağı kaldırıyor

Rusya daha fazla dayanamayınca geri adım attı. Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisi yaptığı açıklamada, ithal yasağı uygulamasını askıya aldıklarını belirtti.

Rusya, Türkiye ile sebze ithalatına ilişkin yasağı kaldırıyor
28 Mayıs 2016 Cumartesi 08:36

Rusya geri adım attı. Sebze krizi aşılıyor. 

24 Kasım'da Rus savaş uçağının tüm ihtarlara rağmen Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine Rus savaş uçağı  düşürülmüştü. Düşürülen uçaktan atlayan pilotlardan biri yerden ateş açılması sonucu ölmüştü. Bu durum üzerine Rusya ile Türkiye arasında çıkan kriz ekonomiyede yansımış ve Rusya Türkiye'den birçok meyve ve sebzenin alımlarını yasaklamıştı.

Rusya yasağı esnetiyor. Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisi ithal yasağı uygulamasının askıya aldıklarını açıkladı.

1 Ocak'tan itibaren 17 Türk tarım ürününe ambargo koyan Rusya, daha sonra da bazı ürünlere geçici ithalat yasağı getirmişti. Bu kapsamda biber, nar, patlıcan, marul, kıvırcık, kabak ve balkabağına yönelik alınan geçici ithalat yasağı kararları ürünlerin kalitesi ve karantina şartlarına bağlı olarak geçici olarak durduruldu. Daha önce, tüm Türkiye menşeli yaş meyve ve sebze ürünlerine yönelik ithalat yasağı uygulanmasının gerekli olduğu kanaatinde olan Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisi, fikir değiştirdi.

Kuruluş, tüm Türkiye menşeli bitki ürünlerine ithal yasağının uygulanması doğrultusundaki kararlarını askıya aldıklarını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.