Rusya, Türkiye'ye uçak davası açıyor

Rusya, 24 kasım tarihinde Türkiye tarafından düşürülen Rus savaş uçağı ve öldürülen Rus pilotla ilgili Türkiye'ye dava açmaya hazırlanıyor.

Rusya, Türkiye'ye uçak davası açıyor
26 Mayıs 2016 Perşembe 08:55

Rusya, Türkiye'ye dava açıyor. Moskova, Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağı Su-24'ün Türk pilotlar tarafından vurularark düşürülmesi ve Rus pilotun ile ilgili dava açıyor.

Interfax'ın haberine göre üst düzey bir Rus yetkili "Yapılan ön araştırmalar sonucunda Rus askeri pilot Oleg Peşkov'un öldürülmesi olayı ile ilgili dava açılmasına karar verildi" açıklamasında bulundu. Yetkili, soruşturma ve mahkeme süreci ile ilgili çalışmaların başladığını da belirtti.

Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağı, 24 Kasım 2015 tarihinde Türk F-16'lar tarafından düşürülmüş, iki pilottan biri olan Oleg Peşkov yerden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Rus pilotun ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Alparslan Çelik hakkında takipsizlik kararı verilmişti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.