Şehit başsavcı hakkındaki paylaşımlara soruşturma

Şehit Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümü hakkında yazılan bazı haber ve sosyal medya paylaşımları için soruşturma başlatıldı. Soruşturma sebebiyle Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven de gözaltına alındı.

Şehit başsavcı hakkındaki paylaşımlara soruşturma
12 Mayıs 2017 Cuma 13:59

Geçtiğimiz günlerde  trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümü hakkında bazı haber ve sosyal medya paylaşımları için soruşturma başlatıldığı bildirildi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele edenlerin itibarsızlaştırıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı.

FETÖ firarileri Tuncay Opçin ve Emre Uslu hakkında da ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ayrıca Başsavcının ölümüyle ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan diğer şahısların da tespit edilmesi durumunda bu kişiler hakkında da işlem gerçekleştirileceği kaydedildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.