Siirt'te koruculara saldırı: 1 şehit

Siirt Şirvan'da korucuları taşıyan aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patlatıldı. 1 korucu şehit oldu, 2 korucu ağır yaralandı.

Siirt'te koruculara saldırı: 1 şehit
20 Temmuz 2016 Çarşamba 10:14

Siirt’in Şirvan ilçesi kırsalında korucuları taşıyan aracın geçişi sırasında yola döşenmiş mayın patladı. Patlamada 1 korucu şehit oldu, 2 korucu ağır yaralandı.

Şirvan ilçesine bağlı Gözlüce Köyü kırsal kesiminde bir menfeze terör örgütü PKK mensuplarınca gizlenmiş el yapımı patlayıcı fark edildi. Köylüler bulduğu patlayıcıyı jandarmaya ihbar ederken, bu sırada devriye görevi yapan geçici köy korucuları olay yerine geldi. Korucuların menfezin içini kontrol ettikleri sırada patlayıcı, uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Meydana gelen patlamada 32 yaşındaki geçici köy korucusu Emin Akyıldız olay yerinde şehit olurken, korucular Ramazan Beyazgül ve İzzettin Kalkan ise ağır yaralandı. Yaralı korucular Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Patlamadan sonra olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edilirken, olay yeri inceleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Bombaya patlatan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.