Silahlı Saldırıya uğrayan Rus Büyükelçi Andrey Karlov kimdir?

Ankara'da silahlı saldırıya uğrayan Rusya Büyükelçi Andrey Karlov kimdir? Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karlov ile ilgili detaylar haberimizde.

Silahlı Saldırıya uğrayan Rus Büyükelçi Andrey Karlov kimdir?
19 Aralık 2016 Pazartesi 19:35

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, katıldığı bir resim sergisinde açılış konuşması yapacağı sırada silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Büyükelçi Andrey Karlov'a kimler tarafından saldırı düzenlediği bilinmiyor. Peki Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov kimdir? Detaylar haberimizde. 
 

 Peki Andrey Karlov kimdir?

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi  Andrey Gennadiyeviç KARLOV 1954 yılında Moskova’da doğmuştur.

Yüksek eğitimini 1976 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstütüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisinden mezun olup tamamlamıştır. 1976 yılından itibaren diplomatik alanda çalışmaktadır. SSCB, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatının yanısıra yurtdışı temsilciliklerinde, özellikle 1976-1981, 1984-1990 yıllarında SSCB Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde, 1992-1997 yıllarında Rusya Federasyonu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde farklı görevlerde çalışmıştır.

Andrey KArlov'un aldığı görevler şu şekilde; 

2001 – 2006 - Rusya Federasyonu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi.

2007 – 2013 - RF Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdürü.

Temmuz 2013’de Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atandı. Büyükelçi diplomatik ünvanına sahiptir.

Korece ve İngilizce bilmektedir. Evli olan Karlov'un bir oğlu var.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.