Sınırı Açtılar

Macaristan'dan Avusturya'ya doğru yürümeye başlayan mültecilere Almanya ve Avusturya kapılarını açtı.

Sınırı Açtılar
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünden beri Macaristan'dan yola çıkarak yürüyen 3 bin kadar mülteci Avusturya sınırına yaklaşmıştı. Macaristan, Avusturya ve Almanya Dışişleri Bakanları arasında yapılan görüşmeler sonunda yürüyüşteki mültecilerin Avusturya ve Almanya'ya alınacağı duyuruldu.

Dünyanın en dramatik protesto gösterileri arasında yer alan ve Avrupa içi uzun yürüyüşleri ile dünyanın dikkatini çeken gruba Avrupa ülkeleri daha fazla dayanamadı. Macaristan, yürüyen mülteciler için otobüs tahsis etti. Bir sınır kasabası olan Nickelsdorf'ta mültecileri karşılayan Avusturyalı yetkililer burada bir konser salonunu geçici barınak haline getirdi. Kızılhaç ekipleri ile birlikte yardım gönüllüleri de mülteciler için çalışıyor. Almanya da buradaki mültecilerin bir kısmını alacak.

Diğer yandan Viyana'da sosyal medya üzerinden örgütlenerek pazar günü Macaristan'daki mültecileri kendi araçlarıyla almaya gidecek olan Avusturyalılar ise etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.