Son Dakika Can Dündar ve Erdem Gül hakkında mahkeme kararını verdi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'larına ait görüntülerin yayınlanması davasında hakkında mahkeme kararını verdi. Can Dündar ve Erdem gül hapis cezasına çarptırıldı.

Son Dakika Can Dündar ve Erdem Gül hakkında mahkeme kararını verdi
06 Mayıs 2016 Cuma 20:50

MİT Tırları durdurulmasında olay anına ait görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davanin karar duruşması bugün yapıldı. İStanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada karar açıklandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi , Can Dündar ve Erdem Gül hakkında darbeye teşebbüs suçundan beraatine karar verirken, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise, aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. 

Mahkeme ayrıca Can Dündar ve Erdem Gül hakkında bulunan "FETÖ Silahlı Terör Örgütüne yardım" suçlamasıyla açılan dosyanın da ayrılmasına karar verdi. 

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yurt dışına çıkma yasaklarıda karar sonrasında kaldırıldı.

Habercilik suçundan Ceza Aldık

Karar ile ilgili açıklama yapan Can Dündar, "İki saat içinde iki suikasta uğradık. Biri silahlı diğeri yasal. Kapalı oturumda ikinci suikast gerçekleşti. Habercilik suçundan ceza aldık" dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.