Suriye Savaşı'nda "Yatırım" Tartışması

ABD Rusya'ya Esad'a yatırım yapmanın başarısızlığa mahkum olacağını söyledi.

Suriye Savaşı'nda
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD Başkanı Obama, Rusya'nın Esad'a yatırım yapma stratejisinin başarısızlığa mahkum olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı. Obama bu durumu Rusya'ya söylemeye devam edeceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Rusya askeri varlığının Suriye'de daha fazla yer alması basında sıkça duyurulmaya başlanmıştı. Haberlere göre Rusya kara ve hava unsurları ile savaşa doğrudan katılan taraflar arasında yer alarak muhalif güçlere karşı saldırıları yürütüyor. Öte yandan yurtdışı kaynaklı bir çok haberde de Türkiye istihbarat ve askeri güçlerinin Suriye'de fiili olarak operasyon yürüttüğü yazılıyor. Bu durumun devam etmesi hali Rusya, İran ve Suriye askeri güçleriyle Türkiye'nin Suriye'de fiilen savaşabileceği konuşuluyor.

ABD Rusya'nın stratejisini "Esad'a yatırım yapma" olarak nitelerken her yıl Suriye savaşı için yaptığı milyarlarca dolarlık harcamasını da yatırım olarak gördüğünü ifade etmiş oldu. Ancak ABD'nin bu savaş yatırımından nasıl bir elde edeceği bilinmiyor. Rusya ise şimdiden alan savaşını kaybetmiş gibi görünüyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.