Suudi Prens'ten Türkiye için küstah sözler

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Mısır temasları sırasında Türkiye hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Bin Selman, "şeytan üçgeni" ve terörist diyerek Türkiye ve İran için küstahça sözler sarf etti.

Suudi Prens'ten Türkiye için küstah sözler
07 Mart 2018 Çarşamba 15:54

İlk yurt dışı seyahatini gerçekleştirmek üzere Mısır’da temaslarda bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türkiye karşıtı skandal ifadelerde bulundu..

Prens Salman Türkiye'yi İran ve terör örgütleriyle aynı safa koyan Prens Selman, Irak ve Mısır'ın Sina bölgesindeki "terör gruplarını" da sayarak 'şeytan üçgeni' benzetmesinde bulundu.

Mısır’daki bazı üst düzey medya mensuplarıyla bir araya gelen Bin Selman’ın, “Mısır ve Suudi Arabistan’ın düşmanları şeytan üçgenini temsil ediyor. Bu da Türkiye, İran ve terör örgütleridir” dediği belirtildi.

Öte yandan Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin yeni bir “Osmanlı Halifeliği” kurmaya çalıştığını iddia etti.

Bin Selman, İran’ın da bölgede isyan çıkarttığına değinirken, “Suudi Arabistan, İran’ın tehditlerine yanıt vermedi ve bizi savaşa çekmelerine izin vermedik” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.