Taksilerde kamera ve panik butonu zorunluluğu

İBB ve İTEO işbirliğinde gerçekleştirilen "Güvenli Taksi" projesi kapsamında, önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul’daki bütün taksilere ücretsiz olarak panik butonu ile güvenlik kamerası takılacak.

Taksilerde kamera ve panik butonu zorunluluğu
11 Mayıs 2017 Perşembe 14:40


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası işbirliğinde gerçekleştirilen "Güvenli Taksi" projesi kapsamında, önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul’daki bütün taksilere ücretsiz olarak panik butonu ile güvenlik  kamerası takılacak.

Bu sistem sayesinde öncelikle sürücüler ile yolcuların can güvenliğini ve trafik güvenliğini sağlamak, caydırıcılık  anlamında suçu önlemek amaçlanıyor.

Takside iki ayrı kamera bulunacak

İTEO Başkanı Yahya Uğur, projeyele ilgili sistemin iki  kameradan oluştuğunu belirterek, bir kameranın taksinin içini, diğerinin ise  dışını görüntülediğini söyledi.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere kesinlikle müşteriler  veya taksi şoförü, gazetecilerin ulaşmasının söz konusu olmadığını vurgulayan  Uğur, "Sadece savcılık takibi ile mümkün olacak. Onun için taksi içindeki keyifli  sohbetler devam edecek. Ama şunu ilave etmek isterim. Muhakkak suretle  müşterilerimiz artacak çünkü İstanbul’da güvenli ve huzurlu bir taksiye ihtiyaç  var. İnşallah yeni Türkiye’de taksilerde de teknoloji kullanılmaya başlanıyor.  Olağanüstü faydalarını göreceğiz.  Bir de içinde yaşadığımız bu şehre borcumuz  var. Yani emniyetine de güvenliğine de huzuruna da hizmetine de katkıda  bulunmamız lazım. Çok önemli bir Hadise olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Önümüzdeki haftadan itibaren başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin güvenlik kameralarını önümüzdeki  haftadan itibaren ücretsiz takmaya başlayacağını kaydeden Uğur,

"Hazırlıklar tamam, bir hafta sonra bunların takılmasına başlanacak.  Bir ay içerisinde dört bin araca ücretsiz olarak takılacak. Çok ciddi faydaları  olacak.  Özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi söz konusu olmayacak zaten  taksilerin içi kamusal alandır. Ne gibi bir özel hayat olabilir ki. Güvenlik  kameraları bir aylık kayıt yapacak ve merkezimizde toplanacak. Şoförlerimizin ve  müşterilerimizin kullanacağı panik-butonlara basıldığında  hemen alarm  merkezinden izlenecek ve duruma göre acil yardım gönderilebilecek.  Unutulan  eşyalar derhal bulunacak. Taksi içinde bir iç biri dış iki kamera bulunacak ve  sesli, görüntülü kayıt yapacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.