Tarihte bugün (12 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

12 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 12 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü'ne dair merak edenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (12 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
12 Mart 2018 Pazartesi 12:45

Tarihte bugün 12 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı;Rusya'nın başkenti 1918 yılında Moskova oldu, daha önce Petersburg'tu, Türk Milleti'nin İstiklâl Marşı TBMM'de 1921 yılında kabul edildi...

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

12 Mart'ta doğan ünlüler:

- Dizi Oyuncusu Bihter Özdemir, 1982 yılında Diyarbakır'da doğdu. Özdemir, Geniş Aile, Bana Sevmeyi Anlat, Avrupa Yakası gibi dizilerde rol almıştır.

- Sunucu, Oyuncu, Komedyen Beyazıt Öztürk, 1969 yılında doğdu. Bolulu olan Öztürk, Yalan Dünya, Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü, O şimdi Mahkum adlı yapımlarda yer aldı.

- Şarkıcı Ogün Şanlısoy, 1971 yılında dünyaya geldi. Kocaelili olan Şanlısoy, Saydım, Dayanamam, Ben de Özledim adlı şarkıları söylemiştir.

12 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Sinema ve tiyatro oyuncusu Dinçer Çekmez, 2013 yılında hayatını kaybetti. Çekmez, Şabanoğlu Şaban, Şark Bülbülü, Atla Gel Şaban, Süt Kardeşler gibi bugün dahi izlenen filmlerde oynamıştı.

- Türk popunun efsane ismi Erol Büyükburç, 2015 yılında evinde ölü bulundu.Cenazesi Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığında defnedildi.

12 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

11 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.