Tarihte bugün (13 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

13 Mart tarihte bugün neler yaşandı? 13 Mart'ta kim doğdu, kim öldü? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? Bugüne dair merak edenler için yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (13 Mart) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
13 Mart 2018 Salı 11:09

Tarihte bugün 13 Mart
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Alman kökenli İngiliz astronom William Herschel, Uranüs gezegenini 1781 yıında keşfetti, 1919 yılında Kazım Karabekir, Erzurum'da 15. Kolordu Komutanlığına atandı...

Devamını galeriden bakabilirsiniz...

13 Mart'ta doğan ünlüler:

- Dizi Oyuncusu Hande Katipoğlu, 1982 yılında doğdu. İstanbullu olan Katipoğlu, Yahşi Cazibe adlı dizide oynamıştı.

- Yazar Kemal Tahir, 1910 yılında dünyaya geldi. 21 Nisan 1973 yılında ölen Tahir, ardında Kelleci Memet, Yorgun Savaşçı, Devlet Ana, Kurt Kanunu, Büyük Mal,Yol Ayrımı, Namusçular gibi eserler bıraktı.

- Şair, Oyun Yazarı, Yazar Melih Cevdet Anday, 1915 yılında İstanbul'da doğdu. 2002 yılında hayatını kaybeden Anday, Zifaftan Önce (1957 - Murat Tek adıyla)
Yağmurlu Sokak, Dullar Çıkmazı, Bir Gecede Üç Erkek, Aylaklar, Gizli Emir, İsa'nın Güncesi, Raziye adlı eserler yazdı. 

13 Mart'ta ölen ünlülerden bazıları:

- Yazar ve dublaj sanatçısı Adalet Cimcoz, 1970 yılında öldü. Kafka'nın sevgilisi Milena'ya yazdığı mektuplardan oluşan Milena'ya Mektuplar çevirisiyle Türk Dil Kurumu Çeviri Ödülü kazandı.

13 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

12 Mart'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.