Tarihte bugün (26 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

26 Mayıs tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da olan olaylar ne? 26 Mayıs'ta doğan ünlüler ve ölen ünlüler kim? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (26 Mayıs) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:08

Tarihte bugün 26 Mayıs
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1889 yılında Eyfel Kulesi'nin ilk asansörü halka açıldı, 1897 yılında Bram Stoker'ın Dünyaca ünlü Dracula romanı basıldı...

26 Mayıs'ta doğan ünlü isimler:

- Basketbolcu Kenan Sipahi 1995'te Yugoslavya'da doğdu. Sipahi, Türkiye Basketbol Ligi'de mücadele eden Beşiktaş takımında forma giymektedir.

- Basketbolcu Mehmet Okur, 1979'da Yalova'da dünyaya geldi.8 Kasım 2012 tarihinde basketbolu bırakan Okur, Oyak Renault, Tofaş Spor Kulübü, Detroit Pistons ve Utah Jazz'da oynadı.

- Tarihçi Halil İnancık, 1916 yılında dünyaya geldi. İstanbullu İnacık, 100 yaşında yani 2016 yılında hayata veda etti.

- Şair, Yazar Necip Fazıl Kısakürek 1904 yılında doğdu. 25 Mayıs 1983'te vefat eden Kısakürek, Çile, Reis Bey, Canım İstanbul, O ve Ben, Abdülhamit Han adlı eserleri kaleme aldı. 

26 Mayıs'ta ölen ünlü isimlerden bazıları:

- 1647 yılında Alse Young adındaki bir kadın Amerikan kolonilerinde cadılık suçlamasıyla idam edilen ilk kişi oldu.

- Türkiye'de ilk stand-up geleneğini başlatan ünlü mizah ustası ve ünlü televizyoncu Orhan Boran, 2012 yılında hayatını kaybetti.

26 Mayıs'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

25 Mayıs'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.