Tarihte bugün (7 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 7 Nisan Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 7 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. 7 Nisan'da doğanlar, ölenler ve yaşanan önemli olaylar kamusaati.com'da...

Tarihte bugün (7 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
07 Nisan 2018 Cumartesi 13:29

Tarihte bugün 7 Nisan
İlgili Galeriye Git

7 Nisan tarihte bugün neler oldu, bugün neler yaşandı soruları tarih severler tarafından merak ediliyor. Bugün yaşanan önemli olaylardan bazıları aşağıda açıklandı. Daha detaylısına galerimizden ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar şöyle sıralandı; 1789 yılında Sultan I. Abdülhamid vefat etmesiyle tahta III. Selim çıktı, 1946 yılında Suriye Fransa'dan bağımsızlığını ilan etti, İnternet sembolik olarak 1969 yılında doğdu...

7 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Türk fizikçi Feza Gürsey, 1921 yılında İstanbul'da doğdu.

- Türk iş adamı Sakıp Sabancı, 1933 yılında Kayseri'de dünyaya geldi.

- Oyuncu Jackie Chan ise 1954 yılında Çin'in Hong Kong şehrinde doğdu.

7 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

30  Hz. İsa'nın bugün öldüğüne inanılıyor.

27. Osmanlı Padişahı I. Abdülhamid, 1787-1792 Osmanlı-Rus savaşında Özi Kalesi'nin Rusların eline geçtiği kale içindeki halkın Ruslar tarafından katledildiği haberini duyunca felç geçirerek 1789 yılında öldü.

7 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

6 Nisan'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.