Tarım Bakanlığı'ndan 733 kişi ihraç edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, FETÖ kapsamında 733 kişinin Bakanlıktan ihraç edildiğini belirtti. Ayrıca, Tarım Bakanlığı'nda 458 kişi daha açığa alındı.

Tarım Bakanlığı'ndan 733 kişi ihraç edildi
06 Eylül 2016 Salı 11:04

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 733 kişi ihraç edildi, 458 kişi daha açığa alındı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında KHK ile 733 kişinin Bakanlıktan ihraç edildiğini belirtti. Ayrıca Bakan Çelik "458 kişi de şu anda açığa alınmış bulunmakta. İnceleme devam ediyor." dedi.

Bakan Çelik, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütlerinin aynı amaca hizmet ettiğini belirten Bakan Çelik açıklamasında, "FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ... Hepiniz aynı amaca hizmet ediyorsunuz. Türkiye üzerinde hesaplarınız var. Türkiye üzerinde hesabı olanlara maşa görevi görüyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

Kurbanlıklarla ilgili açıklamada da bulunan Tarım Bakanı Çelik, Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık potansiyeline ilişkin, "Hayvan varlığımızla ilgili bir sorun yok. Aksi tüm değerlendirmeler spekülatif değerlendirmelerdir" dedi.

Bakan Çelik, gıda fiyatlarının enflasyona etkisinin de görüşüldüğü Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi çalışmalarına ilişkin ise "Önümüzdeki perşembe günü Bakanlar düzeyinde bir toplantı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.