Terörden hüküm giyenler sınavlara giremeyecek

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan 677 sayılı KHK ile terör suçlarından hüküm giyenler ve tutuklu olanlar, OHAL süresince yapılan sınavlara katılamayacaklar.

Terörden hüküm giyenler sınavlara giremeyecek
22 Kasım 2016 Salı 17:09

Resmi Gazetenin bugünki sayısında yayımlanan 677 sayılı KHK ile terör suçlarından hüküm giyenler ve tutuklu olanlar, OHAL süresince yapılan sınavlara katılamayacaklar.

Terör suçlarından tutuklu ya da hükümlü olanlar, OHAL süresince yapılan sınavlara katılamayacaklar.

677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesi ile yapılan düzenleme sonucunda; terör örgütü üyeliği veya bu örgütlerin faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar sebebiyle tutuklu veya hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunanlar, olağanüstü halin devamı ve kurumda barındırıldıkları süre zarfında, ülke genelinde uygulanan merkezi sınavlar ile örgün veya yaygın her türlü eğitim ve öğretim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından ceza infaz kurumu içinde veya dışında yapılan ya da yaptırılan sınavlara giremeyecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.