Trump'dan flaş Suriye açıklaması

ABD Başkanı Trump, İdlib'deki kimyasal saldırı sonrası Suriye'ye askeri müdahaleyi gözden geçirdiklerini belirtti.

Trump'dan flaş Suriye açıklaması
06 Nisan 2017 Perşembe 19:55

ABD'de üst düzey bir yetkili Suriye için askeri seçeneğin masada olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ise "İdlib'deki kimyasal saldırı sonrası Suriye'ye askeri müdahaleyi gözden geçiriyoruz" açıklamasını yaptı.

"ASKERİ MÜDAHALEYİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

ABD Başkanı Donald Trump, Senato üyelerine yaptığı bir konuşmada, kimyasal silah saldırısına karşılık olarak Suriye'ye "askeri hamlede" bulunmayı düşündüğünü ve bölgedeki durumun ciddiyetinin farkında olduğunu ifade etti. Trump ayrıca, durumla ilgili henüz nihai kararı vermediğini, ancak Savunma Bakanı James Mattis'le olasılıkları görüştüklerini belirtti.

Trump dün de, İdlib’te yaşanan vahşetinin ardından bölgeye müdahale sinyali vermişti. Saldırıyı “dehşet verici” olarak niteleyen ABD Başkanı Trump, "Esed’e karşı tavrım çok değişti. Masum çocukları kimyasal bir gazla öldürürseniz bu çok çizgileri geçer. Esed rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez" sözleriyle tepkisini belirtmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.