TSK silah projelerini ABD firmasına satan Mustafa Tanrıverdi kimdir?

TSK için tasarlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve MP-5 marka silahların çizim ve tüm proje planlarını 1.2 milyon dolara ABD'li firmaya satarken yakalanan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi kimdir? Detaylar haberimizde.

TSK silah projelerini ABD firmasına satan Mustafa Tanrıverdi kimdir?
08 Nisan 2016 Cuma 14:02

Kırıkkale Makina ve Kimya Endüstrisi Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için tasarlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve MP-5 marka silahların çizim ve tüm proje planlarını ABD'de bulunan bir firmaya satarken suç üstü yakalandı. TSK için tasarlanan silahların tüm bilgilerini ABD firmasına satan Mustafa Tanrıverdi kimdir?

MUSTAFA TANRIVERDİ KİMDİR?
 
1957 yılında Giresun'da dünyaya gelen Mustafa Tanrıverdi, mühendislik eğitimini Almanya'da yaptı. Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun olan Tanrıverdi, stajını Mercedes Benz firmasında tamamladı.

 1987 Yılında Silah Fabrikasında İmalat Mühendisi olarak işe başlayan Tanrıverdi, 1988 yılında askerlik hizmetini tamamladı. 1990-1996 yılları arasında mühendis kadrosunda iş yapan Mustafa Tanrıverdi, 1997 yılında  AR-GE Kısım Müdürü oldu. 

2003 – 2009 Yılları arasında  AR-GE müdürlüğüne devam eden Tanrıverdi aynı zamanda Mühendislik Hizmetleri Müdürlüğünü görevinide yürüttü. 

 2014 yılının Ocak ayından itibaren 1 yıl Fabrika Müdür Yardımcısı (Teknik) görevini yaptı. MKE Kırıkkale Silah Fabrikasında 9 Ağustos 2015 tarihinde yaş haddinden emekli olan eski Fabrika Müdürü Osman Nuri ERDOĞAN’dan  sonra, Fabrika Müdür Yardımcısı (Teknik) görevini yürüten Mustafa TANRIVERDİ MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü oldu.
 
Mustafa Tanrıverdi, 7 Nisan 2016 tarihinde Ankara polisinin yaptığı bir operasyonla Türk mühendisleri tarafından üretilen milli piyade tüfeğinin projelerini yabancılara satmak,devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suç üstü yakalanarak casusluktan tutuklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat - 8 yıl önce
serefsiz vatan hainin butun mal varligina colugundan cocugundan alin.. gun yuzu goremesin....