Türk Eğitim-Sen'in yalanı tescillendi

Amasya’da “Şehit Polis Tırpan’ın” isminin mezun olduğu okul olan Endüstri Meslek Lisesi’ne verilmesi ilginç bir olaya sahne oldu.

Türk Eğitim-Sen'in yalanı tescillendi
24 Ekim 2016 Pazartesi 14:13

Amasya’da “Şehit Polis Tırpan’ın” isminin mezun olduğu okul olan Endüstri Meslek Lisesi’ne verilmesi ilginç bir olaya sahne oldu.

Söz konusu olay şu şekilde gerçekleşti; okula şehit polisin isminin verilmesi konusunda basında bazı haberler çıktı. Çıkan haberlere göre; Amasya Türk Eğitim-Sen Başkanı Kamil Terzi, söz konusu okulun müdürünü arayarak konuyu gündeme getirmiş, sonrasında okul müdürü durumu İl Milli Eğitim Müdürüne iletmiş, oradan konu valiliğe iletilmiş ve okul ismi “Şehit Polis Tırpan” olarak düzenlenmiştir. Ancak, basında çıkan bu haberler Amasya İl Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Güneş tarafından düzeltildi.

Amasya Türk Eğitim-Sen başkanı Kamil Terzi, Endüstri Meslek Lisesi'ne Şehit Polis Tırpan'ın isminin verilmesi ile ilgili olarak kendisinin okul müdürünü aradığını şehit polis ismini teklif ettiğini iddia etmiş ve Amasya Endüstri Meslek Lisesi'ne Şehit Polis Tırpan'ın isminin verildiği ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştır.

Bunun üzerine okul Müdürü Koray Örs; böyle bir olayın olmadığını, TES başkanının kendisini aramadığını ve hiçbir şekilde görüşmediklerini ifade etmiştir.

Aynı zamanda böyle bir görüşmenin olmadığı ile ilgili Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazarak olayın bir yalandan ibaret olduğunu belirtmesi üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü de bir tekzip düzeltme yazısı düzenleyerek Amasya Objektif Gazetesi'ne göndermiştir. Bunun üzerine Amasya Objektif Gazetesi bir düzeltme haberi yayınlanmıştır.

Bir sendika başkanı neden böyle bir yalan haber yaparak yalan üzerinden prim yapmaya çalışır, basın haber ilkeleri açısından düşünüldüğünde yalan üzerinden basının kullanılması ne kadar doğrudur...

Kamuoyunun takdirlerine.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.