Türkiye'den İsrail'in o ifadelerine tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün ifadelerine yazılı açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

Türkiye'den İsrail'in o ifadelerine tepki
26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:12

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, İsrail'e yanıt vermek için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Özhan, "İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan saçma, temelsiz ve suçlayıcı açıklamaların, İsrail'in diplomatik nezaket seviyesini gösterdiğini" dile getirdi. 

Özhan, açıklamasına, "İşgalci bir devletin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Osmanlı'ya, Türkiye'ye ve Kudüs'e yönelik ifadeleri İsrail'in bölgesel barışa ve huzura ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. İsrail yüzyıllarca İbrahimi dinlerin mensuplarının Kudüs'te huzur içerisinde yaşamasını sağlayan Osmanlı'yı suçlamak yerine Osmanlı barışını öğrenmelidir." diyerek devam etti.


Etiketler; #türkiye #israil
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.